Малки гнезда с пъдпъдъчи яйца и картофена слама

05/04/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Супер вкусна идея за гости, която ще осъществите само за 30 минути "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправете каймата на вкус с подправки по желание - сол, смлян черен пипер, чубрица, кимион, настъргано малко лукче и скилидка чесън.

Добавете едно яйце и настъргани два не много големи картофа. Объркайте всичко и оставете да престои половин час да си поеме миризмите.

Намазват се формички за мъфини с меко краве масло. В тях се поставя топче от каймата, като се оформя като кошничка с вдлъбнатина. Не е необходимо да влагате много старание да правите гнездата с правилна форма.

Слагат се в загрята фурна и се пекат на 200 градуса, докато се позапекат за 10-на мин. Изваждат се от фурната и във всяко гнездо внимателно се пуска по едно яйчице от пъдпъдък. Връщат се обратно във фурната и се пекат още малко, докато се запекат яйцата.

За сламата:
Обелете 2-3 картофа и от тях настържете конци. Изпържете ги в малко количество сгорещено олио в тефлонов тиган за кратко. Внимавайте да не ги прегорите, защото стават за секунди. Обърнете ги внимателно с помощта на две лопатки.

Сервирайте гнездата върху зелена маруля и картофената слама.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
05.04.2017 11:00
Изглеждат прекрасно и много апетитно! Моите адмирации!
Поздрави :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв