Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Гнезда»Малки гнезда с пъдпъдъчи яйца и картофена слама

Малки гнезда с пъдпъдъчи яйца и картофена слама

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Малки гнезда с пъдпъдъчи яйца и картофена слама
Снимка: Даниела Русева
2 / 3
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Супер вкусна идея за гости, която ще осъществите само за 30 минути"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 главичка малка
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • още
  • пъдпъдъчи яйца
  • масло - 1 бучка
  • за сламата
  • картофи - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправете каймата на вкус с подправки по желание - сол, смлян черен пипер, чубрица, кимион, настъргано малко лукче и скилидка чесън.

Добавете едно яйце и настъргани два не много големи картофа. Объркайте всичко и оставете да престои половин час да си поеме миризмите.

Намазват се формички за мъфини с меко краве масло. В тях се поставя топче от каймата, като се оформя като кошничка с вдлъбнатина. Не е необходимо да влагате много старание да правите гнездата с правилна форма.

Слагат се в загрята фурна и се пекат на 200 градуса, докато се позапекат за 10-на мин.

Изваждат се от фурната и във всяко гнездо внимателно се пуска по едно яйчице от пъдпъдък. Връщат се обратно във фурната и се пекат още малко, докато се запекат яйцата.

За сламата:

Обелете 2-3 картофа и от тях настържете конци. Изпържете ги в малко количество сгорещено олио в тефлонов тиган за кратко.

Внимавайте да не ги прегорите, защото стават за секунди. Обърнете ги внимателно с помощта на две лопатки.

Сервирайте гнездата върху зелена маруля и картофената слама.

Малките гнезда с пъдпъдъчи яйца и картофена слама са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Изглеждат прекрасно и много апетитно! Моите адмирации!
Поздрави :)
05.04.2017 11:00
1
1
Покажи всички подкоментари