Бисквитена торта за 20 минути

05/04/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Това е на-бързата, най-вкусната бисквитена торта с пудинг и банани!"
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 932
  • Преглеждания за месеца2152
  • Преглеждания за седмицата1545
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • бисквити – 300 г чаени
  • пудинг – 2 бр. ванилия
  • захар – 10 с. л.
  • прясно мляко – 1 литър
  • масло – 200 гр
  • ванилия – 1 бр. бурбонска
  • заквасена сметана – 4 с.л.
  • банани – 3 бр. големи
  • течна сметана – 250 мл
  • лимонов сок – сок от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бананите на филийки в кутия с капак, полейте ги с лимоновия сок, затворете капака и обърнете кутията няколко пъти да се полеят добре. Начупете бисквитите на малки парчета, като преди това отделите 10 броя от тях цели. Намажете форма за кейк с меко масло.

Разтворете пудинга и бурбонската ванилия в част от млякото, останалото мляко и захарта поставете на котлона да заври. На тънка струя и при непрекъснато бъркане добавете разтворения пудинг към млякото.

След като се сгъсти добавете нарязаното масло и начупените бисквити, бъркате до пълното разтопяване на маслото. Сипете половината смес във формата и разклатете добре, наредете 1 ред от нарязаните банани и сипете втората половина от пудинговата смес.

Разтръскайте добре формата да улегне добре сместа. Отгоре наредете за основа на тортата целите бисквити, като леко ги притискате в сместа.

Оставете тортата да се охлади и стегне на студено място за няколко часа, и обърнете в поднос, украсете с разбитата сметана и останалите банани. Това е на-бързата, най-вкусната бисквитена торта с пудинг и банани.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар