Свинско с ориз

22/05/2009
от ЛориНовак
"Вкусна рецепта от тефтера на баба..."
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 968
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо – 150 гр.
  • мас – 10 гр.
  • ориз – 50 гр.
  • черен пипер
  • доматено пюре - 50 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото разрязано на парчета, се пече на фурна в намазнена тава. Когато се позачерви, се поръсва със сол и се прибавя доматеното пюре.

Залято с хладка вода, се оставя да ври до омекване, като от време на време се разбърква.

Почистеният и измит ориз се слага в тавата в отношение с вода 1:3. Пече се, докато оризът поеме водата.

Поднася се топло поръсено с черен пипер.подобни рецепти тук

5 7
4 4
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Тортичка
Тортичка
06.01.2014 14:04
По-вкусно е,когато има кромид лук,ситно нарязан.Интересно е печенето на месото,аз го задушавам в тенджера,после всички продукти -в тавата.
3
0
Деси
Деси
29.08.2013 13:27
Както е на снимката, а доколкото рабрах в рецептата е всичко заедно.......
1
0
Деси
Деси
29.08.2013 13:23
Аз бих ги приготвила отделно ориза и месото,но поднесено в една чиния.правила съм ги заедно и не ми харесва.Лично мнение е .
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв