Свинско с ориз

22/05/2009
от ЛориНовак
"Вкусна рецепта от тефтера на баба..."
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 838
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото разрязано на парчета, се пече на фурна в намазнена тава. Когато се позачерви, се поръсва със сол и се прибавя доматеното пюре.

Залято с хладка вода, се оставя да ври до омекване, като от време на време се разбърква.

Почистеният и измит ориз се слага в тавата в отношение с вода 1:3. Пече се, докато оризът поеме водата.

Поднася се топло поръсено с черен пипер.подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 0
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Тортичка
Тортичка
06.01.2014 14:04
По-вкусно е,когато има кромид лук,ситно нарязан.Интересно е печенето на месото,аз го задушавам в тенджера,после всички продукти -в тавата.
3
0
Деси
Деси
29.08.2013 13:27
Както е на снимката, а доколкото рабрах в рецептата е всичко заедно.......
1
0
Деси
Деси
29.08.2013 13:23
Аз бих ги приготвила отделно ориза и месото,но поднесено в една чиния.правила съм ги заедно и не ми харесва.Лично мнение е .
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв