Свинско с ориз

от ЛориНовак
22/05/2009
"Вкусна рецепта от тефтера на баба..."
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо47 826
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 150 гр.
  • мас - 10 гр.
  • ориз - 50 гр.
  • черен пипер
  • доматено пюре - 50 гр.

Приготвяне

Месото разрязано на парчета, се пече на фурна в намазнена тава. Когато се позачерви, се поръсва със сол и се прибавя доматеното пюре.

Залято с хладка вода, се оставя да ври до омекване, като от време на време се разбърква.

Почистеният и измит ориз се слага в тавата в отношение с вода 1:3. Пече се, докато оризът поеме водата.

Поднася се топло поръсено с черен пипер.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 3
3 0
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Изпрати
Тортичка
Тортичка
06.01.2014 14:04
По-вкусно е,когато има кромид лук,ситно нарязан.Интересно е печенето на месото,аз го задушавам в тенджера,после всички продукти -в тавата.
3
0
Деси
Деси
29.08.2013 13:27
Както е на снимката, а доколкото рабрах в рецептата е всичко заедно.......
1
0
Деси
Деси
29.08.2013 13:23
Аз бих ги приготвила отделно ориза и месото,но поднесено в една чиния.правила съм ги заедно и не ми харесва.Лично мнение е .
1
0
Ани
Ани
20.06.2013 13:00
Защо на снимката оризът е бял,а в рецептата има доматено пюре?
2
0
Маги
Маги
20.08.2014 17:02
И аз това питам.Оризът е приготвен отделно или снимката не отговаря на рецептата.
0
0
zlateto
zlateto
24.03.2013 16:28
Много точно и ясно е написана рецептата ...!!!
0
0
Аз
Аз
04.03.2013 09:51
Че колко по-ясно трябва да се напише? Кое от написаното не ви стана ясно, не разбрах. За мен си е разбираемо написано, а нямам претенции да съм главен готвач...или изобщо готвач
0
0
Голяма работа
Голяма работа
18.06.2012 11:42
Дано авторът не пише и инструкции употреба на ръчни гранати.
0
0
Деница Иванова
Деница Иванова
17.06.2012 22:38
Без да се опитвам да обидя някого, но не всички, които искат да споделят рецепта имат дар слово. За мен рецептата е разбираема. За тези, които има заядлив характер и липса на мозък ще обясня: месото вместо да се пържи в тенджера се пече в тавата и като се зачерви се добавят доматеното пюре и вода, колкото да не остава сухо!. След като е достигнало определена кулинарна готовност, която всеки, който иска да сготви нещо, трябва да може да усети, се добавя ориз и нужното количество вода. Щом оризът уври - е готово! Манджа с грозде би било, ако ако към тези продукти добавите и някакъв абсурд като захар или сок от киви! Вярвам, че объркването на всинца ви идва от факта, че цялото готвене се случва в тава, а не в тенджера и после тава.
3
0
venci
venci
17.06.2012 18:52
Това ако го прочете някой, който си има представа от готвене ще умре от смях.
Това ми звучи, като манджа с грозде.
И така е описано че трябва да си главен готвач, че да се досетиш за какво става дума.
0
1
стели
стели
07.05.2012 15:47
съвсем разбираемо е.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията