Сладко от пергамонто (портокалови кори)

05/04/2017
Мария
отМарияЧирак537461
"Опитайте и ни кажете това най-вкусното сладко на света ли е "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо240
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • портокалови кори - 1 кг.
  • 1200 мл. вода
  • 1 кг. захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарязваме корите на портокалите на ивички. Бялата месеста част от корите се изрязва.

Корите се бланшират пет пъти, като след всяко 5 минутно бланширане водата се изхвърля и се налива нова. Това се прави, за да се премахне горчивината на портокаловите кори.

След това взимаме дълбок съд изсипваме в него 1200 мл. вода и 1 кг захар. Когато заври се прибавят портокаловите кори и се варят до готовност на сиропа.

Преди да се махне от котлона се прибавя 1 пак. лимонтозу или сока на половин лимон. Маха се от котлона, оставя се да изстине малко и се изсипва в сухи буркани!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар