Зеленчукова запеканка Пица

05/04/2017
"Най-леката пица - хем без тесто и месо - хем уникално вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо658
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е най-леката пица, при която няма да ви липсва нито тестото, нито месото. Продуктите са за среден размер пица с диаметър 24 см.

Настържете тиквичката и моркова, разбъркайте добре и прибавете кимиона и солта. Накълцайте и прибавете зеления лук. Разбъркайте всички зеленчуци и оставете да престоят в гевгир поне 10 мин.

Намажете дъното на подходяща тавичка с една супена лъжица олио. Разстелете поелите вече подправките зеленчуци като притискате хубаво, за да се получи блат с равномерна дебелина и намажете отгоре с втората лъжица олио.

Печете на 200 градуса 40 минути в по-долния сектор на фурната. Когато крайчетата започнат да почерняват, а блатът придобие кафеникав загар е време да го сложите едно ниво над средата на фурната и да обърнете печенето само отгоре.

Печете така около 10 минути, докато приготвите плънката. Нарежете домата и гъбите на кубчета, а маслините обезкостете и накълцайте. Прибавете ригана /ако нямате, заместете с чубрица/ и разбъркайте.

Разпределете равномерно плънката и отново запечете отгоре за около 15 минути, колкото да поизсъхнат ъгълчетата на зеленчуците и ароматът им да се отключи, но в същото време да останат сочни и свежи.

Изключете фурната и поръсете със 100 г настърган кашкавал и оставете на изключена фурна за около 5 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар