Сирене по шопски в алуминиеви формички

05/04/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач276951172
"Супер идея - хем вкусно ще хапнете, хем и съдовете няма толкова да изцапате "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо848
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • сирене  - 600 г
  • масло  - 100 г
  • олио - 2 - 3 с. л.
  • лук - 2 по - едри глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • яйца  - 4 бр.
  • домати  - 2 бр.
  • чушки  - 4 бр. печени червени
  • черен пипер  - 1 с.л.
  • лют червен пипер - за поръсване
  • масло - за намазване на формите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Алуминиевите форми се намазват с масло по дъното и от всички страни. Сиренето се накисва във вода за около 20 минути, за да се обезсоли. След това се нарязва на четири еднакви филии. Червените печени чушки се нарязват на ивици, а доматите на кръгчета, а след това на половинки.

Лукът и чесънът се обелват и нарязват - лукът на полумесеци, чесънът на шайби. Половината масло се загрява в подходящ съд с една-две лъжица олио на котлона и в него се задушава за кратко чесънът и към него се добавя лукът, докато омекне.

Разпределя се на дъното на четирите алуминиеви формички по равно. Фурната се загрява предварително.

Формите се нареждат върху тавичка за по-лесно слагане и вадене от фурната. Във формите върху задушения лук се слагат по няколко ивички печена чушка, по една филийка сирене, по две резенчета домат и част от маслото. Пекат се в фурната около 5 минути. Прибавят се отгоре по едно яйце на порция и малко масло и олио отгоре. 

Отново се слагат във фурната, за да се запекат яйцата. Накрая се поръсват със смлян черен пипер и лют червен пипер по желание. Поднасят се горещи.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар