Пълнено агнешко за курбан

05/04/2017
Лидияот ЛидияНовак
"За курбан, за празник или просто когато съберете семейството на обяд - това е вашата рецепта за вкусна агнешко месце "
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 565
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка изсипвате 2-3 ч.л. сол, 2 с.л. червен пипер, 2-3 щипки черен пипер, 3-4 с. л. олио и ситно нарязани пресен девесил и джоджен, хубаво ги смесвате. С тази смес намазвате обилно месото от двете страни и го поставяте в подходяща голяма тава.

Плънката се прави - в дълбок тиган първо запържвате дреболиите и гъбите, след това прибавяте лука и морковите, за да се задушат. След това изсипвате 400 мл. вода, червен пипер , 1 с. л сол и ориза.

Разбърквате докато оризът поеме водата и добавяте доматеното пюре, а накрая слагате подправките - черен пипер, пресен девесил и джоджен.

Напълвате агнешкото месо с плънката и зашивате с конец. Поставяте в тавата месото и пълните почти до горе с вода тавата. Покривате с фолио за печене на месо тавата и поставяте във фурната да се пече за 3-4 часа на 180-200 градуса.

Сервирате на порции докато е топло и подходящо да се консумира със зелена салата.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Добра рецепта, но гласувам с 4-ка и ще се аргументирам веднага, аз не бих добавила доматено пюре или домати, също така и морков, пресен лук ще сложа около 3 връзки. Всичко друго ще добавя в плънката.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв