Джолан гулаш

29/04/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Поднесете това уханно ястие на хората, които обичате и техните усмивки ще бъдат най-голямата отплата за усилията ви "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 347
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки, оваляйте ги в брашното и го запържете в загретия зехтин, докато си смени цвета.

Извадете го и в същата мазнина запържете лука, скълцания чесън и чушките, нарязани на ивички.

Запържете ги на 5 минути и добавете пак месото. Прибавете червеният пипер и доматеното пюре и разбъркайте за 1-2 минути.

Следват доматите, виното и гъбения бульон, разтворен в 300 мл гореща вода. Сложете капака и оставете да къкри около 1, 5 часа.

Щом месото е сготвено, овкусете със сол и пипер на вкус и разбъркайте със сметаната и магданоза. Може да поднесете Джолан гулаша в издълбано хлебче.подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

veni
veni
20.07.2012 16:55
вкусничко стана,харе са ми
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв