Запечено свинско месо с ориз и зеленчуци

06/04/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф797457805
"Никога няма да ни омръзне на хапваме сочно запечено свинско с ориз "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 456
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • ориз - 300 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки големи
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • целина - 2 см корен
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по-големи късчета (добре е да е шарено с мазнинка), поставете го в тава заедно със олиото и 1 кафяна чаша топла вода.

Поставете го в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете докато изври водата и остане на мазнина. Месото трябва да е добило приятен загар. Отстранете месото от тавата и запържете за кратко на слаб огън ситно нарязаните лук, моркови и чесън.

Добавете почистения, измит ориз и добре прецеден от водата ориз, запържете докато стане прозрачен. Прибавете късчетата месо, зеленчуковата подправка и нарязания на малки кубчета корен целина, залейте със 900 мл топла вода.

Посолете и оставете да заври ястието, след което поставете в нагрятата на 200 градуса фурна.

След 10 минути, намалете градусите на 160, така оризът се готви и набъбва по-бавно и не се скашва. Сервирайте топло със салата според сезона.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Десислава Стефанова
Много вкусно се получи. На всички вкъщи ни допадна много. Само вторият път като сготвих рецептата, вместо да запържа зеленчуците, ги сварих. Пак се получи много хубаво. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв