Лесен вегетариански хайвер

06/04/2017
Таня
отТаняМастър Шеф118712416333
"Може да постим, но от вкусни мезета не се отказваме никога "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо901
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд слагаме около 1 ч. ч. вода и изсипваме гриса да ври. Варенето продължава докато набъбне. През това време го бъркаме непрекъснато.

Накълцваме магданоза на ситно, настъргваме лимонената кора на ренде, а сокът изстискваме.

Когато грисът е вече охладен го разбъркваме добре и прибавяме олиото на тънка струйка, след което и прибавяме лука, лимоновата кора, магданоза, солта и черния пипер и разбъркайте отново.

Готовото ястие го оставяме да престои за няколко часа в хладилника и след това поднасяме.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Николина Панчева
азси правя такива вкусотии . .тази рецепта я знам от една моя позната арменка и си правя често . и за намазване на филии е разкошно
2
0
Таня
Таня
02.06.2017 22:17
Радвам се ,че ви е харесало.
1
0
Николина Панчева
много е вкусно
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв