Манджичка от лапад, маслини и доматено пюре

06/04/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864313075
"Ароматна пролетна гозба, от която гарантирано ще си сипете втора порция "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре листата лапад. Почистваме от жилките. Слагаме почистените листа в тенджера, заливаме с вода, прибавяме щипка сол и кипваме. Когато листата си променят цвета, изливаме водата, обливаме със студена вода и отцеждаме добре листата в цедка.

В съда за готвене, наливаме олио. Слагаме отцедения лапад, маслини, настърган лук, черен пипер, сол и джоджен на вкус. Включваме котлона и задушаваме, като разбъркваме.

Когато изври течността, ръсваме червен пипер и брашно. Разбъркваме няколко пъти и като продължаваме разбъркването наливаме вода (приблизително 1 л). Оставяме ястието да се вари, без капак, като внимаваме да не изкипи.

Разбъркваме периодично. Няколко минути преди готовност, прибавяме доматено пюре. Варим до предпочитаната гъстота на ястието.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар