Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Манджичка от лапад, маслини и доматено пюре

Манджичка от лапад, маслини и доматено пюре

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Манджичка от лапад, маслини и доматено пюре
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Ароматна пролетна гозба, от която гарантирано ще си сипете втора порция"

Необходими Продукти

  • лапад - 200 - 250 г (1 връзка)
  • лук - 1 бр.
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • маслини - 1/2 ч.ч. без костилки
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре листата лапад. Почистваме от жилките. Слагаме почистените листа в тенджера, заливаме с вода, прибавяме щипка сол и кипваме.

Когато листата си променят цвета, изливаме водата, обливаме със студена вода и отцеждаме добре листата в цедка.

В съда за готвене наливаме олио. Слагаме отцедения лапад, маслини, настърган лук, черен пипер, сол и джоджен на вкус. Включваме котлона и задушаваме, като разбъркваме.

Когато изври течността, ръсваме червен пипер и брашно. Разбъркваме няколко пъти и като продължаваме разбъркването наливаме вода (приблизително 1 л). Оставяме ястието да се вари, без капак, като внимаваме да не изкипи.

Разбъркваме периодично. Няколко минути преди готовност на яхнията прибавяме доматено пюре. Варим до предпочитаната гъстота на пролетното ястие.

Манджичката от лапад, маслини и доматено пюре е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: