Свеж таратор с ябълка и куркума

06/04/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Един по-различен таратор - който ще ви смае с аромат и плени с уникален вкус "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една на пръв поглед неуместна комбинация, но след първата хапка, ще се убедите, че нестандартното съчетание ще Ви привлече с експлозията си от вкусове. Няма значение каква ябълка ще ползвате – сладка или кисела – ще придаде много интересен вкус на таратора.

Подготвяме купата, в която ще правим таратора. Краставицата се обелва и се настъргва в купата. Ябълката се обелва, почиства се от семките и също се настъргва в купата.

Копъра се нарязва на ситно и се добавя към сместа.

Чесъна и орехите смилам заедно в чопър. Прибавям ги в купата.

Изсипвам киселото мляко, добавям около 400 мл. вода (зависи колко гъст предпочитате таратора).

Подправям със сол, куркума и малко зехтин, разбърквам добре.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
06.04.2017 17:44
В този таратор на снимките има ли куркума или е сложена просто да присъства като продукт в рецептата? Защото при половин чаена лъжичка от подправката би трябвало да се е оцветило млякото, а това на снимката дори няма и леко пожълтяване.
1
0
Елена Стойчовска
Да, има куркума. Аз много я харесвам и много я ползвам... тази подправка. Не е чак толкова жълт таратора, тъй като го разредих малко повече от необходимото.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв