Домашни чийзбургери

06/04/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2468248
"Ако всички майки можеха да правят такива чийзбургери, то веригите за бързо хранене щяха да фалират "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 020
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • хлебчета - 1 опаковка кръгли ( 6 бр.)
  • телешка кайма - 800 г
  • черен пипер - на вкус
  • подправки - на вкус
  • лук - 1 малка глава
  • ементал - 2 опаковки
  • кетчуп
  • кисели краставички - нарязани на тънки шайби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят бургерите, като каймата се омесва много добре с черния пипер и останалите подправки. Оставя се за 30 мин. в хладилник.

От добре омесената и отлежала кайма, се оформят 6 бургера, като диаметъра им трябва да е малко по-голям от диаметъра на хлебчетата. Оформените бургери се изпичат на тиган - скара, като се внимава температурата да не е прекалено висока, за да не се препекат.

Желателно е докато бургерите се пекат да се заемете с подготовката на останалите продукти. Първо трябва да се подгови лукът, защото той трябва леко да се бланшира в 1 супена лъжица олио и 1 чаена лъжица ябълков оцет. След като лукът се бланшира се изважда в малък съд и се посолява.

Хлебчетата се разрязват по средата и се оставят отворени. Върху всяка половинка се слага по малко кетчуп, по малко от лука, по едно сиренце и по 2-3 шайби кисели краставички.

Изпечените бургери , още съвсем топли, се поставят между вече аранжираните хлебчета, за да може сиренцата да поемат от температурата им и леко да се разтопятподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар