Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско филе с панирани патладжани

Свинско филе с панирани патладжани

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Свинско филе с панирани патладжани1 / 2
06/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско филе - 12 парчета
  • патладжани - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - няколко стръкчета
  • хлебни трохи - 50 г
  • брашно - за овалване
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 20 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и без да се белят се режат на тънки шайби. Нареждат се върху решетката на фурната, а отдолу се поставя тава. Наръсват се със сол.

Оставят се така за 30 минути, за да се отцедят от горчилката. След това се измиват със студена вода и се подсушават с домакинска хартия.

На много ситно се нарязват чесънът и магданозът и се смесват с хлебните трохи. Шайбите патладжан се овалват в брашно, топват се в разбитото яйце и отново се овалват в хлебните трохи, чесъна и магданоза. След това се пържат в сгорещен зехтин, докато станат златисти. Изваждат се от тигана и се нареждат в чиния, застлана с кухненска хартия.

Свинските филета се овалват в брашно, топват се в разбитото яйце и се овалват с овкусените хлебни трохи. Пържат се и от двете страни до златисто.

Ястието се сервира като се редуват слой филе, слой патладжани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: