Пай с тиквички и млечен чеснов сос

06/04/2017
Nevenaот NevenaНовак
"Поднесете пая със сос, хапнете и споделете рецептата - така се раждат най-вкусните приятелства "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 839
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Задушаваме ситно нарязаните гъби в маслото, добавяме сол и черен пипер. Когато са готови оставяме настрана.

2. В зехтин запържваме ситно нарязаните тиквички (или настъргани, но с отстранена вода). Овкусяваме и ги смесваме с гъбите.

3. В кръгла намазнена и набрашнена тавичка (с незалепващо покритие или с хартия за печене) разтсиламе разточеното тесто, като подгънем ръбчетата. Надупчваме го с вилица и го запичаме във фурна на 200 градуса за 20 мин.

4. Разстиламе плънката върху тестото, заглаждаме и допичаме още около 20-25 мин.

5. Поръсваме пая с настърган кашкавал и запичаме до желаната готовност на кашкавала.

6. Сосът се приготвя, като смесим киселото мляко с натрошеното сирене и копъра. Пресоваме скилидките чесън и разбъркваме.

7. Поднасяме готовия пай, разрязан на триъгълничета и залят с чесновия сос.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
06.04.2017 17:47
Изглежда и звучи вкусно, но ми се струва че бъркате пай с пица.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв