Гювечета по Сопотски

07/04/2017
"Опитайте тези вкусни гювечета по Сопотски и ще разберете защо всички са полудели по тях "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 190
  • Преглеждания за месеца770
  • Преглеждания за седмицата153
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате и нарязвате картофите - по един във всяко гювече. Един или два моркова настъргвате и равномерно разделяте във всяко гювече. По същия начин нарязвате на ситно луканката, шунката и свинското месо и разпределяте.

Желателно е свинското месо да бъде запържено предварително, но не е задължително, добър резултат се получава и когато е сложено сурово.

Сиренето и чушките също нарязвате на ситно и разделяте равномерно във всяко гювече. Поръсвате чубрица и риган по желание. Накрая настъргвате кашкавала и също разпределяте равномерно. Слагате масло и допълвате с вода до мярката.

Пече се на 160-170 градуса в продължение на един час. След това внимателно се поставя по едно яйце във всяко гювече и се допича до желаната твърдост.

Добре е да се поднесе докато е топло.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар