Шоколадов десерт Бонет

07/04/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2278245
"Разкошен десерт от старите тефтери с много карамел и шоколадов вкус."
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 453
  • Преглеждания за месеца225
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • За крема
  • прясно мляко - около 370 мл
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • какао - 25 г
  • ром - 5 мл
  • ореховки - 75 г
  • За карамела
  • захар - 100 г
  • вода - 25 мл
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Захарта се карамелизира в тиган с водата, докато придобие кехлибарен цвят. Излива се на дъното на форма или индивидуални формички и се оставя да изстине.

В тенджера се кипва млякото.

Междувременно се разбиват яйцата, заедно със захарта, в купа. Прибавят се какаото, натрошените ореховки и ромът, а след това и горещото мляко. Разбърква се и се изсипва във формите при карамела. Пече се на водна баня на 150 градуса за около 45 минути.

Получава се крем, който трябва да се остави поне за два часа в хладилник, така както си е във формите. След това се изважда от формите. Ако е в голяма форма се нарязва.

Това е една рецепта за ценителите на шоколадовите изкушения. Буквално се топи в устата.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Емилия Иванова
А при печенето ореховките са изплували отгоре. Не знам така ли трябва да стане, но при обръщане се получи вълшебно кремче върху чудно хрупкав блат :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв