Таратор с глухарче

07/04/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач113621343
"Откъдето и да го погледнете, продуктите за този таратор може да намерите във всеки двор "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо848
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • глухарче - 2 шепи листа
  • зелена салата - 1 бр. червена
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • вода
  • олио - зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на глухарчето измиваме старателно, накисваме ги в добре подсолена вода за половин, най-добре един час. По този начин се отнема част от горчивината им. После хубаво ги отцеждаме.

Нарязваме глухарчето възможно най-ситно, салатата по-едро. Посоляваме и добавяме повечко олио или зехтин.

Хубаво разбъркваме и оставаме така минута-две да се овкусят хубаво. После добавяме предварително разбитото кисело мляко и водата.

Поднасяме таратора охладен!

П.С. Това е идеална рецепта за консумацията на листата на глухарчето - хем е вкусно, хем и много полезно!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар