Охлюви на тиган

27/04/2012
Бай Ставри
отБай Ставри Новак
"Охлювите са невероятен деликатес, към който не може да останете равнодушни - или се влюбвате в него или не го опитвате отново "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 801
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • охлюви - 1, 2 кг цели (300 г месо)
  • олио - 5 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 2 стръка пресен
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 брой
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • домати - 5 броя, за соса
  • моркови - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охлювите хубаво се почистват много добре и се слагат да се сварят напълно. След това се отделят от черупките и им се почиства жилата. Запазват се няколко черупки за украса.

Загрейте мазнината в широк тиган и сложете охлювите да се запържат. След малко добавете накълцаните лук и чесън, разбъркайте и излейте бялото вино. Добавете дафиновите листа и оставете да се готви, докато течността се изпари. Накрая овкусете с подправките.

Поднесете охлювите на тиган с лек доматен сос, приготвен от запържения настърган морков и обелените домати на ситни парченца, които врат, докато течността се редуцира. Овкусете соса с подправки, сипете от него в чиния, а отгоре сложете от охлювите на тиган.подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар