Охлюви на тиган

27/04/2012
Бай Ставри
отБай Ставри Новак
"Охлювите са невероятен деликатес, към който не може да останете равнодушни - или се влюбвате в него или не го опитвате отново "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 978
  • Преглеждания за месеца617
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охлювите хубаво се почистват много добре и се слагат да се сварят напълно. След това се отделят от черупките и им се почиства жилата. Запазват се няколко черупки за украса.

Загрейте мазнината в широк тиган и сложете охлювите да се запържат. След малко добавете накълцаните лук и чесън, разбъркайте и излейте бялото вино. Добавете дафиновите листа и оставете да се готви, докато течността се изпари. Накрая овкусете с подправките.

Поднесете охлювите на тиган с лек доматен сос, приготвен от запържения настърган морков и обелените домати на ситни парченца, които врат, докато течността се редуцира. Овкусете соса с подправки, сипете от него в чиния, а отгоре сложете от охлювите на тиган.подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар