Сладкиш Рафаело

07/04/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор557365523
"Уникален вкус и аромат - а колко лесно се приготвя, направо няма да повярвате "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 243
  • Преглеждания за месеца8571
  • Преглеждания за седмицата8561
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за блата
  • белтъци – 6 бр.
  • захар – 150 г
  • кокосови стърготини – 150 г
  • брашно – 100 г
  • бакпулвер – 1 бр.
  • лимони – 1 бр. сока
  • сол – 1 щипка
  • за крема
  • прясно мляко – 800 мл
  • захар – 6 с.л.
  • жълтъци – 6 бр.
  • пудинг – 2 бр. ванилия
  • брашно – 4 с.л. с връх
  • масло – 250 г
  • пудра захар – 150 г
  • сироп за блата
  • прясно мляко – 300 мл
  • захар – 2 с.л.
  • за декориране
  • шоколад – 50 г бял
  • кокосови стърготини – 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с крема, за целта с миксер разбийте жълтъците със захарта на крем. Отделно в 200 мл от студеното прясно мляко разтворете 2-та броя пудинг и брашното до гладка смес (без гранули брашно).

Прибавете сместа към яйчната смес и разбъркайте много добре. Поставете останалото мляко на котлона да кипне, към него на тънка струя при непрекъснато бъркане добавете яйчната смес. Получавате гъст крем който оставяте да се охлади напълно.

През това време си пригответе и изпечете блата. Разбийте белтъците с щипка сол на пухкав сняг.

Постепенно към тях добавяйте захарта, следват пресятото брашно смесено с бакпулвера, кокосовите стърготини и лимоновият сок.

Сипете сместа в тава 24-26 см диаметър, покрита с хартия за печене, печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути до готовност. В 300 мл топло прясно мляко разтворете 2 с.л. захар и полейте горещия блат с него, оставете така да се охлади.

През това време довършете охладения крем. Разбийте мекото масло с пудрата захар и към него поетапно добавяйте по малко от студения крем. Получавате пухкав и нежен крем за вашия сладкиш. Нанесете крема върху охладения блат и разпределете равномерно като го покриете отвсякъде с дебел пласт крем.

Поръсете сладкиша с кокосови стърготини и настърган бял шоколад, поставете го в хладилник за няколко часа да стегне крема. Сочен и бърз сладкиш с невероятен крем!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Емилчка
Емилчка
30.10.2017 16:55
За блата, за крема, за сиропа, за декориране......не изглежда да е толкова просто и бързо...
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв