Шарено руло с карамелена глазура

07/04/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф
"Две рула няма да стигнат да се насладите на този вкусен десерт Но сте длъжни да опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 067
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч. ч.
  • брашно - 3 - 4 ч. ч.
  • кафе - 1 с. л. сварено
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч. л.
  • какао - 1 равна с. л.
  • крем
  • прясно мляко - 400 мл
  • шоколадов крем - 1 пакет без варене на Йоткер
  • бадеми - настъргани
  • заквасена сметана - 2 - 3 с. л.
  • пудра захар - 2 с. л.
  • захарен сироп - 40 мл
  • уиски - 1 капачка
  • карамелена глазура - 1 пакет готова
  • захарна декорация - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива с миксер яйцата със захарта и свареното кафе. Добавя се брашното пресято с бакпулвера и ванилията, разбърква се на гладка кексова смес. Отделя се 1 ч. ч. от сместа и се разбърква с какаото.

Сипва се бялата смес върху хартия в широка тава. Отгоре се оформят ленти от сместа с какао. С дървено шишче се минава през лентите, за да се получи шарка. Печем до суха клечка в загрята фурна 180 градуса, изважда се върху леко влажна кърпа и навиваме на руло.

Приготвя се захарен сироп от 40 мл вода и 3 с. л. захар, добавя се и уискито за аромат. Сваля се хартията за печене и се развива блатът. С четка се намазва леко със сиропа, да не се разпадне, и намазваме с крем приготвен от разбито с миксер студено прясно мляко с пакет шоколадов крем, пудра захар и заквасена сметана.

Отгоре се поръсва с настъргани бадеми и навиваме на руло. Приготвя се карамелената глазура по указание и с лъжица се глазира, поръсваме със захарната декорация и оставяме в хладилник да стегне поне 2 часа.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар