Паламуд на сач

07/04/2017
"Загрейте сача и сложете паламуда - ние ще се погрижим за всичко останало "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо525
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • паламуд - 1 бр. около 1.5 кг
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре рибата, отстранете и главата. Нарежете я на шайби с дебелина 1.5 см. или 1 пръст. Поръсете всяко едно парче с морска сол и черен пипер.

Наредете парчетата едно върху друго, завийте ги с фолио за свежо съхранение и оставете да престоят в хладилник поне 2 часа. През това време нагрейте глинен сач или на дървени въглища, или ако сте в домашни условия - на обикновен котлон.

Когато сачът е нагорещен до червено го отстранете от огъня и го оставете в специална поставка за сач или върху обикновена дървена дъска.

Отстранете фолиото и наредете рибните котлети един до друг. Те ще се сготвят от горещината на глинения съд.

След 3 до 5 минути обърнете всеки котлет от другата страна и оставете докато сачът изстине. Поръсете с капки прясно изцеден лимонов сок и поднесете със свежа салата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар