Най-вкусният толстолоб на фурна

07/04/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач2801021267
"Сложихме малко зелева чорба при рибата и няма да повярвате колко вкусно стана "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 561
  • Преглеждания за месеца292
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • толстолоб – 2 кг
  • лук – 2 - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • целина - стрък /може и пащърнак/
  • чушки - 1 бр. червена
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - 2 с.л.
  • ориз – 1 ч. ч.
  • кисело зеле – 1 малка зелка
  • чесън - 2 скилидки по - едър чесън
  • олио - 2 - 3 с.л. или зехтин
  • чубрица - 1 с.л.
  • целина - 1 връзка
  • зелева чорба - според желанието за гъстота
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и измива със студена вода и се разполовява. Ако ви е малка тавата отстранете главата и опашката (от тях може да направите рибена чорба). Поръсва се обилно със сол, черен пипер, кимион и се оставя да престои поне един час.

Обелените и нарязани на кубчета домати, почистеният чесън, морковите, нарязаните червена чушка и целина се слагат в съд с капак за около 30 минути във фурната да се задушат със зехтин и след като изстинат се пасират с малко сол и керевиз до получаване на еднородна смес. Сместа се овкусява със сол, черен пипер, кимион на вкус.

В тавичката изсипваме измития ориз и нарязаното на ситно кисело зеле, разбъркваме и доливаме 2 ч. ч. зелева чорба. Добавяме и пасираната зеленчукова смес и хубаво разбъркваме всичко.

Поръсваме със чубрицата и керевиза и добавяме най-отгоре рибата цяла или на парчета (според възможностите на тавата). Правим и „гнезденце“ в плънката, за да не стърчи отгоре.

При необходимост се долива малко зелев сок и се пече в предварително загрята фурна около 40 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар