Най-вкусният толстолоб на фурна

07/04/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф5361671971
"Сложихме малко зелева чорба при рибата и няма да повярвате колко вкусно стана "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 476
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и измива със студена вода и се разполовява. Ако ви е малка тавата отстранете главата и опашката (от тях може да направите рибена чорба). Поръсва се обилно със сол, черен пипер, кимион и се оставя да престои поне един час.

Обелените и нарязани на кубчета домати, почистеният чесън, морковите, нарязаните червена чушка и целина се слагат в съд с капак за около 30 минути във фурната да се задушат със зехтин и след като изстинат се пасират с малко сол и керевиз до получаване на еднородна смес. Сместа се овкусява със сол, черен пипер, кимион на вкус.

В тавичката изсипваме измития ориз и нарязаното на ситно кисело зеле, разбъркваме и доливаме 2 ч. ч. зелева чорба. Добавяме и пасираната зеленчукова смес и хубаво разбъркваме всичко.

Поръсваме със чубрицата и керевиза и добавяме най-отгоре рибата цяла или на парчета (според възможностите на тавата). Правим и „гнезденце“ в плънката, за да не стърчи отгоре.

При необходимост се долива малко зелев сок и се пече в предварително загрята фурна около 40 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар