Пуешко месо с кисело зеле

08/04/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф5701782069
"Най-вкусната конкуренция на класическото свинско със зеле е това ароматно и леко пикантно пуешко с кисело зеле "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 457
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 1. 5 кг от гърдите
  • кисело зеле - 2 бр. по - едри зелки
  • масло - 100 г
  • олио - 1 с. л.
  • лук - 2 бр. глави
  • зелева чорба - 1 ч. ч.
  • вода - 1 ч. ч.
  • червен пипер - 1 с. л.
  • кимион - 1 ч. л.
  • бахар - 10 зърна
  • черен пипер - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порционни парчета, зелката на по-едро, лукът на ситно.

В тиган се загрява заедно олиото и маслото и се запържва до златисто лукът. Добавя се червеният пипер и се разбърква. Налива се една чаша гореща вода и се сваля от котлона.

В по-дълбока тенджера (ако е тенджера под налягане - още по-добре) се сипва половината от зелето, върху него се нареждат парчетата пушека, поръсват се със ситно смлените черен пипер и кимион, целите зърна бахар и се изсипва останалата половина от зелето отгоре.

Най-отгоре се изсипва равномерно лучената смес. Долива се една чаша зелева чорба, захлупва се и се вари на умерен огън около 2 часа. Ако използвате тенджера под налягане - 30 минути след вдигане на парата.

Когато месото стане крехко, отстранете от котлона и оставете ястието поне 30 минути настрани да си почине преди сервиране.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар