Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешко месо с кисело зеле

Пуешко месо с кисело зеле

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7k7
Пуешко месо с кисело зеле
Снимка: Зори
1 / 6
08/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Най-вкусната конкуренция на класическото свинско със зеле е това ароматно и леко пикантно пуешко с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1. 5 кг от гърдите
  • кисело зеле - 2 бр. по - едри зелки
  • масло - 100 г
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 2 бр. глави
  • зелева чорба - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • бахар - 10 зърна
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото се нарязва на порционни парчета, зелката на по-едро, лукът на ситно.

В тиган се загрява заедно олиото и маслото и се запържва до златисто лукът. Добавя се червеният пипер и се разбърква. Налива се една чаша гореща вода и се сваля от котлона.

В по-дълбока тенджера (ако е тенджера под налягане - още по-добре) се сипва половината от зелето, върху него се нареждат парчетата пушека, поръсват се със ситно смлените черен пипер и кимион, целите зърна бахар и се изсипва останалата половина от зелето отгоре.

Най-отгоре се изсипва равномерно лучената смес. Долива се една чаша зелева чорба, захлупва се и се вари на умерен огън около 2 часа. Ако използвате тенджера под налягане - 30 минути след вдигане на парата.

Когато месото стане крехко, отстранете от котлона и оставете ястието поне 30 минути настрани да си почине преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: