Рибни крокети с маслини

07/04/2017
"Зелена салата, рибни крокети - как да не отворим и бутилка бяло вино за разкош "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода. Обелете, намачкайте картофите и оставете да се охладят напълно. Изцедете сосът от една консерва риба тон.

Когато се отцеди консервата месото е около 140 гр. Прибавете рибата маслините, обезкостени и накълцани, солта и пипера към картофите и размесете добре с ръка. Намазнете дланите си и оформете малки топчици.

Замразете топчетата във фризер за около 2-3 часа. В две найлонови торбички сложете по 4 с.л. брашно и галета - всяко в отделна торбичка.

Разбийте едно яйце в купичка. Извадете замразените топчета и ги пуснете в торбичката с брашното. Раздрусайте добре и след това пуснете топчетата в яйцето.

Объркайте да полепне яйчената смес и ги преместете в торбичката с галетата. В подходящ съд загрейте олио на средна температура и изпържете крокетите. Подходящи са за гарниране на зелена салата.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар