Лесна испанска торта със сладко от смокини и бял шоколад

07/04/2017
РАГот РАГНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца274
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • бисквити - 250 - 300 г (обикновени или по избор с квадратна форма)
  • сладко от смокини - 1 бурканче (200 - 300г)
  • бял шоколад - 200 г
  • масло - 1 с.л.
  • бадеми - филирани

Начин на приготвяне

Разбиваме сладкото в блендер до гладкост. На водна баня разтапяме шоколада заедно с маслото.

В малка правоъгълна тавичка подреждаме ред бисквити и заливаме с разтопения шоколад.

Отново ред бисквити, пласт шоколад, ред бисквити, този път изсипваме смокиновото сладко, ред бисквити, отново шоколад, поръсваме с филирани бадеми, покриваме тавичката с прозрачно фолио и прибираме в хладилника за една нощ.

На следващия ден разрязваме на парчета и сервираме.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Krassi11
Krassi11
19.04.2017 23:58
Тортата би останала суха понеже бисквитите не се казва да се напояват предварително,а и заляти само с шоколад и при това оскъдно количество,съвсем пък ще стане сухар...
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
08.04.2017 09:15
Тортата със сигурност е много вкусна, но за съжаление снимката не показва толкова тортата, колкото чинията. Също не ми стана ясно колко трябва да е голяма тази торта, след като се залива само с 200г шоколад, който трябва да стигне за 3 пласта бисквитена основа.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв