Чушки бюрек на фурна

27/04/2012
"Опасно вкусни чушки бюрек на фурна, които няма да може да спрете да хапвате!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 467
  • Преглеждания за месеца398
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • червени чушки - 10 броя печени капии, здрави и обелени
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 150 г настърган + 150 г за поръсване
  • яйца - 2 броя
  • къри - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 - 2 с.л. при нужда
  • галета
  • чесън - няколко скилидки
  • моцарела - около 200 г
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете сиренето и го разбъркайте със 100-150 г настърган кашкавал, яйцата и подправките на вкус.

Ако плънката е много рядка, добавете брашно, за да се сгъсти и за да не изтече после от чушките.

Напълнете обелените капии, овалвайте ги в малко галета и ги подреждайте в намаслена тава.

Разпръснете нарязан на тънки филийки чесън отгоре, върху всяка чушка сложете по резен моцарела и полейте със струйка зехтин.

Сложете ястието да се пече в силно загрята фурна за около 15 минути.

Извадете поръсете обилно с настърган кашкавал и върнете да се запече до приятен загар.подобни рецепти тук

5 16
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Мариела Христова
До сега не съм се пробвала да ги правя на фурна, но вашата рецепта много ме изкуши и ще я пробвам задължително.
3
0
gost
gost
16.06.2015 11:39
Няма ли да е по лесно първо да се овалят в галета и после д а се пълнят?
0
1
Мария
Мария
21.09.2013 12:45
Снимката обикновено я слагат админите, не си го изкарвайте на авторите на рецептите.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв