Царевични питки с кашкавал и подправки

08/04/2017
Мими А.от Мими А.Чирак
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма купа смесете царевичното брашно, пшеничното брашно, бакпулвера и солта. Смесете всичко добре.

Направете вдлъбнатина в центъра на сместа. Изсипете прясното мляко и разтопеното масло и разбъркайте брашното.

В тиган загрейте олиото на умерен огън. Разпределете сместа в тигана така , че да получите 4-5 еднакво големи питки. Изпържете едната страна за около 4 минути, докато краищата потъмнеят. Обърнете я и я изпържете още 4 минути, докато придобие златист цвят.

Отцедете питките на салфетка.

Повторете процедурата, докато изразходвате цялата смес. Поставете питките на пергаментова хартия и ги поръсете с кашкавал.

Оставете ги да се изпекат в загрята фурна, докато кашкавалът се разтопи. Поръсете ги с босилек и магданоз и ги сервирайте.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар