Картофи със сметана и моцарела на фурна

08/04/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"С малко свежи картофки и въображение такава вкусотия ще ви приготвим, че бирата няма да ви стигне "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 656
  • Преглеждания за месеца2198
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите. След като се сварят изчакваме да изстинат и ги обелваме. Нарязваме ги, формата е по желание.

Слагаме ги в съда, в който ще ги печем. Нарязваме киселите краставички на малки кубчета и ги прибавяме към картофите.

Подправяме с копър и сол. Заквасената сметана я забъркваме с олиото, а моцарелата я нарязвате или на кубчета, или на шайби. Изсипваме ги и тях при картофите и разбъркваме добре.

Слагаме да се запече за 15-20 мин на 200 градуса.

Ако използвате йенска тенджера, сложете я в студена фурната и след това я пусне, за да не се спука стъклото.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар