Пролетна вечеря с кюфтенца и ризото с гъби

08/04/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102912359573
"Всяка вечеря, в която има кюфтенца, е вкусна вечеря "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с изброените продукти и оставете да се овкусява. Почистете гъбите, нарежете на ивици.

Лука нарежете на ситно и заедно с гъбите с малко масло и олио сложете да се запържват в фурната. Добавете и замразените зеленчуци, измития ориз и отново върнете в печката.

Разбъркайте и вижте дали ориза е станал стъклен, добавете 2-3 чаши вода, поръсете от подправките и върнете в фурната до готовност. От каймата оформете малки обли топчета, изпържете в малко мазнина.

В подходящи чинии сложете листа от марули, върху тях кюфтенцата, по средата направете купол от ризотото с гъби. Добавете пресен чесън и поднесете.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар