Пролетна вечеря с кюфтенца и ризото с гъби

08/04/2017
"Всяка вечеря, в която има кюфтенца, е вкусна вечеря "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо171
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • продукти за кюфтенцата
  • кайма - 500 г (смес)
  • лук - 1 малка глава
  • яйца - 1 бр.
  • галета
  • червен пипер
  • бял пипер
  • чубрица
  • сол
  • продукти за ризото
  • гъби - 5 - 6 бр (средни)
  • лук - 1 главичка
  • зеленчуци - 1 пакет замразени
  • ориз - 1 ч.ч
  • зеленчукова подправка
  • черен пипер
  • олио
  • масло
  • джоджен
  • за аранжиране
  • маруля
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с изброените продукти и оставете да се овкусява. Почистете гъбите, нарежете на ивици.

Лука нарежете на ситно и заедно с гъбите с малко масло и олио сложете да се запържват в фурната. Добавете и замразените зеленчуци, измития ориз и отново върнете в печката.

Разбъркайте и вижте дали ориза е станал стъклен, добавете 2-3 чаши вода, поръсете от подправките и върнете в фурната до готовност. От каймата оформете малки обли топчета, изпържете в малко мазнина.

В подходящи чинии сложете листа от марули, върху тях кюфтенцата, по средата направете купол от ризотото с гъби. Добавете пресен чесън и поднесете.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар