Крехко домашно пилешко с червен сос

08/04/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Щом е с домашно пилешко и е приготвено от майстор като нас, значи гарантирано е ужасно вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо685
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето на порции. Нарязваме на много ситно лук, рендосваме кората на лимоните и изцеждаме сока. В тенджерка слагаме месото, лимоновия сок, кората от лимоните, лука, сол и босилек.

Разбъркваме добре, слагаме тенджерката в плик или й слагаме капак и оставяме месото за 12-15 часа в хладилник.

На следващия ден слагаме месото в йенска тенджера, добавяме водата и виното, похлупваме я и я слагаме в студена фурна, за да не се спука стъклото.

Печем на 200 градуса за 50 мин, трябва месото да е почти готово. В купичка слагаме доматеното пюре и сметаната, разбъркваме с 50 мл вино.

Вадим месото от фурната, заливаме и разбъркваме внимателно. Връщаме във фурната, като задължително трябва да се сложи капака и печем за 30-40 мин на умерена фурна, за да не започне да излиза сосът.

Можете да сложите топеното сирене заедно със соса, аз реших да го сложа 10 мин преди да спра фурната.
След като е готово, може да го гарниране с ориз, той е най-подходящ.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар