Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Крехко домашно пилешко с червен сос

Крехко домашно пилешко с червен сос

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167922
Крехко домашно пилешко с червен сос
Снимка: Паулина Стоянова
2 / 6
08/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Щом е с домашно пилешко и е приготвено от майстор като нас, значи гарантирано е ужасно вкусно"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. домашно
  • лук - 1 глава
  • лимони - 2 бр.
  • босилек - 2 щипки
  • сол - 3 щипки
  • вино - 1/2 ч.ч. червено
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • за соса
  • заквасена сметана - 200 мл
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • вино - 50 мл
  • топено сирене - 7 - 8 парченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето на порции. Нарязваме на много ситно лук, рендосваме кората на лимоните и изцеждаме сока. В тенджерка слагаме месото, лимоновия сок, кората от лимоните, лука, сол и босилек.

Разбъркваме добре, слагаме тенджерката в плик или й слагаме капак и оставяме месото за 12-15 часа в хладилник.

На следващия ден слагаме месото в йенска тенджера, добавяме водата и виното, похлупваме я и я слагаме в студена фурна, за да не се спука стъклото.

Печем на 200 градуса за 50 мин, трябва месото да е почти готово. В купичка слагаме доматеното пюре и сметаната, разбъркваме с 50 мл вино.

Вадим месото от фурната, заливаме и разбъркваме внимателно. Връщаме във фурната, като задължително трябва да се сложи капака и печем за 30-40 мин на умерена фурна, за да не започне да излиза сосът.

Можете да сложите топеното сирене заедно със соса, аз реших да го сложа 10 мин преди да спра фурната.

След като е готово, може да го гарниране с ориз, той е най-подходящ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: