Запържен лапад с кисело мляко

09/04/2017
"Направо от градината, за малко през кухнята и после направо на трапезата "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо323
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лапад - 500 г
  • кисело мляко - 1 бр.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре лапада. След това махаме дръжките по продължение на листата. Нарязваме го в купа, загряваме олио в по-дълбок тиган и слагаме лапада да се запържи, като разбъркваме постоянно.

Когато омекне до готовност се слага една - две супени лъжици брашно и доразбъркваме още една минутка на котлона. Посоляваме на вкус и махаме от котлона.

След това изсипваме една кофичка кисело мляко и разбъркваме до еднородна смес. Готово е за сервиране.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар