Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Запържен лапад с кисело мляко

Запържен лапад с кисело мляко

GoldGold
Чирак
3820792170
Запържен лапад с кисело мляко
Снимка: Gold
1 / 3
09/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Направо от градината, за малко през кухнята и после направо на трапезата"

Необходими Продукти

  • лапад - 500 г
  • кисело мляко - 1 бр.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре лапада. След това махаме дръжките по продължение на листата. Нарязваме го в купа, загряваме олио в по-дълбок тиган и слагаме лапада да се запържи, като разбъркваме постоянно.

Когато омекне до готовност се слага една - две супени лъжици брашно и доразбъркваме още една минутка на котлона. Посоляваме на вкус и махаме от котлона.

След това изсипваме една кофичка кисело мляко и разбъркваме до еднородна смес. Готово е за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: