Телешко с пиперки по градинарски

08/04/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"С крехко телешко месце и свежи пиперки от градината проста няма как да сбъркате - страхотно ще ви се получи "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо218
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 750 г крехко
  • чушки - 1 кг пиперки
  • лук - 2 връзки, пресен кромид
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати – 6 бр.
  • масло - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите и лука и ги почистваме. Нарязваме доматите и лука на дребно. Месото се измива и обезкостява, нарязва се на малки късове, поставя се в дълбока тенджера заедно с дребно нарязания лук, солта и червения пипер.

Залива се с оцета и малко вода и се вари на умерен огън. Когато поизври водата, се прибавят част от мазнината и нарязаните на дребно домати. Пиперките се изпичат, обелват се, почистват се от семето, разрязват се на две, посоляват се и се изпържват в останалата част от мазнината.

След което се прибавят към ястието, останало почти на мазнина, заедно с очистените скилидки на чесъна. Ястието се залива с малко топла вода и се задушава десетина минути на тих огън. Поднася се поръсено със ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар