Телешко с пиперки по градинарски

08/04/2017
Марияна
отМариянаМастър Шеф6242555813
"С крехко телешко месце и свежи пиперки от градината проста няма как да сбъркате - страхотно ще ви се получи "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо457
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите и лука и ги почистваме. Нарязваме доматите и лука на дребно. Месото се измива и обезкостява, нарязва се на малки късове, поставя се в дълбока тенджера заедно с дребно нарязания лук, солта и червения пипер.

Залива се с оцета и малко вода и се вари на умерен огън. Когато поизври водата, се прибавят част от мазнината и нарязаните на дребно домати. Пиперките се изпичат, обелват се, почистват се от семето, разрязват се на две, посоляват се и се изпържват в останалата част от мазнината.

След което се прибавят към ястието, останало почти на мазнина, заедно с очистените скилидки на чесъна. Ястието се залива с малко топла вода и се задушава десетина минути на тих огън. Поднася се поръсено със ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар