Пикантен зелен фасул

08/04/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач1612201132
"Тази рецепта е от графата Храна за душата "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 076
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Лукът, чесънът, кайенският пипер, селърито и зелената чушка смиламе в блендер.Трябва да станат на кашичка.

2. Запържваме я във нагорещеното олио на слаб до среден огън за 3-4 минути. Добавяме доматеното пюре, захарта и червения пипер и готвим още 1-2 минути, след което слагаме зеления фасул и запържваме и него лекичко, бъркайки непрестанно.

3. Овкусяваме със сол и черен пипер и наливаме топла вода (3 пръста над нивото на фасула).

4. Готвим до омекване и готовност на зеления фасул и доовкусяваме със сухия копър.

Забележка: Ако водата е извряла, доливаме допълнително. Въпрос на вкус е дали ви харесва ястието да бъде по-рядко или по-гъсто.

Въпрос на вкус също е колко кайенски пипер ще сложите. Аз слагам една чушчица и това е достатъчно да подлютява приятно цялата манджичка, но ако сте любители на по-екстремното люто, сложете две или три чушлета.

Сервирайте с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар