Много сочни топки от грис

09/04/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2278245
"Десертът е от нас и е страхотен - хапнете си и ни споменавайте с добро "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 644
  • Преглеждания за месеца2370
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме млякото и добавяме гриса. Варим, докато се отдели от съда.

Оставяме да изстине и добавяме едно след друго яйцата.

Потопяваме ръцете си в масло, взимаме по малко от сместа и правим малки топчета. Нареждаме топчетата в намаслена тавичка и печем, докато се зачервят.

Приготвяме сиропа от захарта, водата и лимоновата кора. Във врящия сироп пускаме изстиналите сладки.

Държим ги около 2-3 минути и ги изваждаме в чиния. След това ги заливаме с останалия сироп, който разбъркваме с малиновия сироп.

Държим сладките в сиропа поне 4-5 часа преди сервиране.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар