Джолан в гювеч за Трифон зарезан

09/04/2017
Мария
отМарияЧирак6210512
"За Трифон Зарезан се лее вино на корем, а то има нужда от такава вкусна гозба "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 243
  • Преглеждания за месеца3790
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В глинен гювеч нарязваме гъби, моркови, праз лук на едри резени и добавяме цели малки главички кромид.

2. Подправяме със сол, черен пипер, ронена чубрица, слагаме малко олио и разбъркваме добре.

3. Джолана (1 голям или 2 по-малки) слагаме между зеленчуците.

4. Наливаме 1 чаша бяло вино. Не добавяме друга течност. Поръсваме джолана с подправки.

5. Разтапяме 1/2 пакетче краве масло, слагаме 1 ч.л. червен пипер и с получената смес заливаме джолана.

6. Захлупваме гювеча и печем около 1 ч. и 30 м. във фурната на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар