Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба на скара с балсамов оцет

Риба на скара с балсамов оцет

Риба на скара с балсамов оцет
Снимка: Jivko
1 / 3
08/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вкусна и много лесна за приготвяне риба за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • риба - 2 бр. скумрия или друга риба
  • оцет - 2 - 3 с.л. балсамов
  • универсална подправка - 2 ч..л. зеленчукова
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте хубаво рибата. Смесете черният пипер и зеленчуковата подправка, и с получената смес намажете рибите от двете страни.

Напръскайте я с балсамов оцет и я оставете за около 30 минути да престои.

Намажете с мазнина скарата и я загрейте, след което сложете рибата да се пече първо от към кожата за 15 минути, след това обърнете и печете още 10 минути.

Сервирайте топла с картофена или свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: