Домашно приготвена баница без набухвател

10/04/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач9782101
"На изпечените майстори като вас набухвател не им трябва "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 069
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пшеничното брашно заедно с царевичното брашно, солта и водата, замесвате на тесто. Месите до получаване на еднородно и гладко тесто. След това от тестото оформяте с ръка приблизително еднакви по големина топчета.

Добре е да имате поне 15-20 топчета. След оформянето всяко топче се овалва в брашно.

Натрошете двата вида сирене заедно и ги смесете. Разтопете маслото в олиото в дълбок съд.

Намазвате тавата за печене с масло. Започвате да раздърпвате топчетата. Всяко топче първо потапяте за няколко секунди в топлата мазнина и тогава започвате раздърпването до големината на тавата за печена.

Редете на пластове един върху друг. След третия пласт сложете равномерно малко сирене и една супена лъжица от мазнината.

Продължете по същия начин, като слагате сирене и мазнина след два пласта, докато свършат топчетата.

След това затоплете суровата баница само отдолу на 120 градуса. Като затоплите, хванете всички пластове и изтегляйте нагоре за да завиете краищата на баницата. Оформяйте по цялата обиколка на баницата.

Останалата мазнина от потапянето на топчетата залейте върху готовата баница.

Печете на фурна при 180 градуса без вентилатор за 45 минути. След изпичане поръсете с вода и задушете.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар