Свински пържоли на грил тиган

08/04/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Мда, правилно си помислихте да слезете за бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 234
  • Преглеждания за месеца703
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр.
  • розмарин - пресен
  • риган
  • за марината
  • олио - 3 - 4 с. л.
  • соев сос - 4 - 5 с. л.
  • мед - 1 с. л.
  • горчица - 2 с. л.
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се начукват леко през фолио с дървено чукче. Нареждат се в тава и поръсваме със сол и черен пипер.

В купа смесваме олио, мед, горчица, лимонов сок и соев сос. Разбърква се с вилица, прибавяме риган и ситно нарязани листа от пресен розмарин.

Намазват се от двете страни с марината и оставяме във хладилника за 2-3 часа. Изваждат се и оставяме да се отпуснат, през това време се загрява намазан с мазнина грил тиган.

Печем свинските пържоли от двете страни до готовност. Сервираме с подходяща гарнитура и чаша вино!подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар