Лазарски венец със спанак в кексова форма

08/04/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВАот ГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач 2x
"Традицията повелява за Цветница да се плетат венци, а ние залагаме на тези, които след това да хапнем с апетит "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо436
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и помистете спанака. Нарежете на ситно. Двата моркова настържете на едро ренде. Разбийте две от яйцата и натрошете сиренето в тях. Изсипете при спанака и разбъркайте добре.

Останалите 3 яйца разбийте и добавете прясното мляко. Намажете кексовата форма с масло и поръсете със сусам.

Потопете първата кора в яйцата и прясното мляко и сложете във формата. Потопете още една кора в сместа и я накъсайте. Сложете от спаначената смес и няколко парченца масло. Следват още две кори потопени в яйцата и прясното мляко, а след това отново спанак.

На третия ред се слагат отново две кори, настърганите моркови, кори, спанак и завършваме отново с корите. Като на всеки ред слагаме по няколко парченца масло. Ако е останала смес от яйцата и млякото я изсипваме върху корите и отново слагаме няколко парченца масло.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване на приятен загар. Проверяваме готовността с клечка за зъби, ако излезе суха значи баницата е готова.подобни рецепти тук

5 10
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар