Писюр сърма с лапад

09/04/2017
"Всички, които искат да опитат тази уникално сарма, да дадат по един лайк "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо408
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 1/2 ч.ч. бял
  • кафяв ориз - 1/2 ч.ч.
  • вода - 5 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид /може да замените с пресен/
  • лапад - пресен, количество по желание
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • лют червен пипер - по желание
  • копър - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 2 ч.ч. вода да заври на висока степен на котлона. През това време нарежете почистения и измит лапад.

Същото направете и с лука. Сипете лапада и лука във вече заврялата вода. Добавете и измития ориз /бял и кафяв/.

Намалете котлона на степен 2. Подправете с подправките. След като водата се редуцира, добавете останалите 3 ч.ч. постепенно, докато оризът поеме цялата вода и омекне.

Оставете под захлупен капак. Поднесете с кисело мляко или лимонов сок и поръсено с копър. Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар