Чеснова майонеза от белтъци

09/04/2017
"Уникална майонеза, която направо ще ви шашне "
Приготвяне7 мин.
Общо7 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • белтъци - 5 бр.
  • олио - 250 мл
  • чесън - 1 скилидка малка
  • лимон - 1 резен
  • сол - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяте яйцата на белтъци и жълтъци. Жълтъците не са ви нужни за рецептата.
Белтъците слагате в подходящ съд за пасиране, без предварително да ги разбивате.

Прибавяте към тях чесъна, който предварително сте нарязали на ситно, заедно със солта и сок от лимоновия резен.

Пасирате в продължение на две минути, като използвате максималната степен на пасатора ви. Получава се чудесна снежно бяла майонеза. На вкус е лека и е прекрасно допълнение към много ястия.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Димитър Дадачев
Олиото добавя ли се , или и то е ненужно като жълтъците ?!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв