Празнично ягодово руло

09/04/2017
"Поводът е без значение, това разкошно руло може да приготвите всеки път, когато ви се дояде нещо наистина вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо468
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 непълна ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия
  • какао - 1 с.л.
  • за крема
  • крем - 1 пакетче, ягодов, на д - р Йоткер, без варене
  • прясно мляко - 400 мл
  • банани - 1 бр. зрял
  • за поръсване
  • захарни конфети
  • кокосови стърготини
  • глазура - 1 пакетче, шоколадова, на Йоткер
  • компот - за сиропиране или захарен сироп
  • ягодово сладко - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се блат, като се разбиват яйца със захар до побеляване. Прибавя се брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Разбърква се добре и се отделя малко тесто, което се оцветява с какаото.

В широка тава, върху хартия за печене, се излива бялата смес, а отгоре се шари с какаото. Печем блата в загрята фурна на 180 градуса за 12-15 минути до суха клечка и изваждаме.

Обръща се, хартията от печенето се сваля и се нарязва на три равни ленти. В купа се разбива ягодовото кремче с прясното мляко с миксер на бързи обороти. За 3 минути е готово.

Намачква се с вилица зрял, обелен банан и прибавяме в крема. В чиния се поставя една лента, леко се сиропира, намазва се тънко с ягодово сладко, а отгоре с крем . Следват втори и трети ред, като се процедира по същия начин.

Измазват се страните и отгоре с ягодов крем. Приготвя се шоколадовата глазура според указанието и с нея се декорира рулото.

Украсява се с кокосови стърготини и захарни фигурки. Оставя се за една нощ в хладилник да стегне. Нарязва се на следващия ден на пастички и се сервира!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар