Наденица с доматен сос

09/04/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Отсега си знаем, че ще преядем, но трябва да отопим сосчето докрай "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 938
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • наденица - 2 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л. за запържване на наденицата
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматен сок - 1 шише
  • вода - 500 - 700 мл
  • захар - 3 - 4 ч.л.
  • розмарин
  • риган
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме наденицата и я нарязваме на кръгчета. След това я запържваме в сгорещено олио и я изваждаме в чиния, на дъното на която слагаме кухненска хартия, за да може да попие част от мазнината.

След това взимаме подходящ съд, сгорещяваме останалото олио и добавяме предварително нарязания лук. Запържваме го до златисто и добавяме брашното и червения пипер.

С непрекъснато бъркане добавяме доматения сок и водата и оставяме ястието да заври. Когато това стане, добавяме предварително нарязания на филийки чесън, захарта и подправките.

Когато сосът се сгъсти, добавяме изпържените наденици и оставяме ястието на огъня още няколко минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар