Вегетариански бургери с бял боб

09/04/2017
Ади А.от Ади А.Новак
"Не сме вярвали, че един вегетариански бургер може да е толкова апетитен, уверете се сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в тиган с 3 с.л. зехтин за 5 минути. Добавете настъргания морков и пържете още 5 минути. Оттеглете от котлона и добавете доматеното пюре.

Загрейте грил тиган. Намачкайте боба с преса за картофи и го смесете със запържените зеленчуци, галетата, сиренето и магданоза. Овкусете със сол и черен пипер.

Омесете сместа с ръце и я разделете на 4 порции. Оформете бургери с диаметър около 10 см и дебелина 2, 5 см.

Намажете бургерите от двете страни със зехтин. Изпечете ги на грил тигана, докато станат леко хрупкави.

Пригответе салатата, като в дълбока купа разбиете зехтина с лимоновия сок, сол и черен пипер. Добавете чери доматите и босилека.

С назъбен нож разрежете питките успоредно. Поставете по 1 кюфте между всеки две половинки. Украсете с цели листа зелена салата. Поднесете заедно със салатата от чери домати.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар